Yuphin och Nethapa.
Yuphin och Nethapa. Foto: Magnus Kajrup

Vinslöv
Sedan drygt en månad, har Thaimatsvagnen stått parkerad nere vid Stugtema.

Nethapa som driver företaget med hjälp av sin mamma Yuphin har många års erfarenhet från restaurangbranschen.

Mottagandet har varit över all förväntan berättar Nethapa, inte minst när vi öppnade då kön ringlade långt och telefonerna gick varma. Som tur är har det fortsatt så, vi har fullt upp hela tiden.

Nethapa och Yuphin har ordning och reda i sin lilla vagn. Här finns kantiner med färdigskurna

Siam Thai Woks matvagn.
Siam Thai Woks matvagn. Foto: Magnus Kajrup

morötter och broccoli, ostronsås och andra såser står prydligt uppradade på en hylla vid sidan av tre gasdrivna wokar. Det luktar verkligen gott i den lilla vagnen.
– Vi kokar två till tre stora riskokare fulla med ris om dagen, säger Nethapa.

Lunchbeställningarna ökar hela tiden så det gäller att vara förberedd, säger Nethapa.

Thailändsk mat är en exportsuccé världen över men det är inte en slump att det finns så många thailändska restauranger i Sverige och resten av världen.
Thailand har satsat i många år på att exportera sin matkultur. Dessutom anses Thailand vara ett av världens främsta länder när det kommer till street food.

– Kulturen att köpa och äta mat ute på gatan är väletablerad i Thailand, säger Yupin.

Siam Thai Wok anpassar maten till de svenska förhållandena. De använder enbart svenska råvaror och anpassar styrkan på maten efter kundernas önskemål. På vår meny kan man välja mellan 27 rätter, stark, starkare och starkast, det finns även barnmeny berättar Nethapa, som tillsammans med sin mamma Yuphin hälsar alla hjärtligt välkomna till byns egen Thaimatvagn.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelSucce för Köpmannen
Nästa artikelGuldsmederna Carlberg till er tjänst!