Fr.v. Tavlingsledaren Bengt-Åke Åkesson, tvåan Tomas Rydh, segraren Olle Persson, trean Christer Mjömark och tävlingsledaren Jan Tingstedt.

Sölvesborg
Onsdagen den 14 juni drabbade seniorgolfare 55+ från Boa Gk och Sölvesborgs Gk samman på Boa Golfklubb i årets första derbybatalj. Bengt-Åke Åkesson och Jan Tingstedt var tävlingsledare och fick till en förstklassig tävling. Mycket trivsel, mycket spänning, mycket engagemang och mycket priser.
Tävlingen spelas två gånger per år och har 15 åriga anor. Började som Axelssons Cup och kallas numera Seniormatchen och spelas som slaggolf i såväl lag som individuellt med kanonstart (alla startar samtidigt från olika hål). I lagtävlingen räknades de tio bästa resultaten från respektive klubb för en sammanlagd lagscore. Individuellt tävlades det i en klass. Tävlingen har växt mer och mer under åren som gått och samlade denna gång 102 deltagare.

Seniormatchens mästare blev Olle Persson. Olle från Olofström vaknade med en bra känsla och tog, som han själv säger, sin mest oväntade seger. Han öppnade med par följt av stabilt närspel och säker puttning. På andra halvan fortsatte Olle spela bra i början för att sedan mattas något. Totalt sett gediget spel och vinst med ett slag, 71 slag netto.

En kvartett duktiga golfare konkurrerade om andra platsen. Tomas Rydh spelade imponerande och bjöd, denna härliga sommardag, på elegant golf. Hans kontrollerande och taktiskt säkra golf gav en andra plats, 72 slag netto.

Christer Mjömark, med tidigare meriter som segrare i tävlingen, startade med tre par första nio. Kom lite i otakt på de två dogleg-hålen 9 och 10. Slutspurtade magnifikt och tog sig in på bronsplats, 73 slag netto.

Startande från hål 7, fr.v. Anders Nilsson, Rolf Nilsson och Kjell Andersson.

Lars-Åke Persson var jämnheten själv, glimrade till på ett par av korthålen och var länge med i bronskampen och slutade på fjärde plats. Sven-Åke Henriksson mjukstartade, därefter kom en frisk offensiv golf. Med jämna in-och utrundor slutade Sven-Åke på en femte plats.

Ja, hur gick det nu i lagmatchen! När de tio bästa resultaten i lagmatchen räknats samman fick Sölvesborgs Gk 739 slag och Boa Gk med 759 slag. Chans till revansch för Boa Gk finns i augusti då returmatchen spelas på Sölvesborgs Gk.

Text & Bild: Ingvar Jagestad